תא"ק
בית משפט השלום נתניה
|
919-11-09
09/11/2011
|
בפני השופט:
סמדר קולנדר-אברמוביץ
|
- נגד - |
התובע:
רפאל תירם עו"ד אורי רפאל
|
הנתבע:
ישראל זהבי עו"ד גיל וויאקובסקי
|
פסק-דין |
1. התובע רפאל תירם שהינו חוקר פרטי הגיש תביעה זו בסדר דין מקוצר כנגד הנתבע ישראל זהבי לתשלום בגין הזמנת עבודה שהוזמנה ע"י הנתבע ובוצעה על ידי התובע ולא שולמה במלואה. (הזמנת העבודה צורפה כנספח א' לכתב התביעה). כפי שפירט במעמד חתימת הזמנת העבודה שולם סך של 7,500 דולר. כן הוסכם שאם העבודה תבוצע תוך 14 יום יעמוד המחיר על סך 15,000 דולר, בעוד אם העבודה תבוצע תוך 7 ימים יעמוד המחיר על סך 25,000 דולר. משבוצעה העבודה תוך 7 ימים יש לשלם הסך של 25,000 דולר בתוספת מע"מ בניכוי הסך ששולם. על כן הוגשה התביעה בסך 79,489 ש"ח .
2. הנתבע הגיש בקשת רשות להגן במסגרתה טען שהתובע לא ביצע המוסכם בהתאם להזמנת העבודה ועל כן אין כל מקום שישלם שכרו. הנתבע קיבל רשות להתגונן מפני התביעה והתיק עבר לדיון בפני.
3.
העובדות שאינן שנויות במחלוקת הינן כדלקמן
:
אזרח ישראלי בשם רפאל אביב העוסק ביהלומים נעצר בבית מעצר בסנט פטרבורג ברוסיה בחשד לכאורה במעורבות בעבירה של "שמירה לא נאותה של אבני חן" כאשר עילת המעצר נסמכה על מסמך הנחזה להיות תצהיר, שנחתם כביכול על ידי רפאל אביב ביום 24.8.04 ושאומת על ידי נוטריון ישראלי בשם עו"ד יעקב גולדברג. (להלן:"המסמך"). בנו של רפאל אביב, אברהם אביב שסבר שמסמך זה מזויף החליט לפנות לתובע שהינו חוקר פרטי בענין זה ונערכה בינהם פגישה בנוכחות הנתבע ביום 16.7.09.
הנתבע שאף הוא יהלומן הוא ששילם את שכרו של התובע לאור הכרותו עם בנו של התובע ורצונו לעזור לו לשחרר את אביו מהמעצר.
בהזמנת העבודה צוין בפרטים המבוקשים:
"1. ללוות את אברהם אביב הבן של רפאל להגיש תלונה במשטרת ישראל על זיוף מסמך וזיוף חתימה.
2. לדאוג לתרגום המסמך המשטרתי לרוסית ובאישור נוטריון ובאם יש צורך ואפשרות לבצע זאת על ידי שופט".
בסופו של יום רפאל אביב שוחרר ממעצר ברוסיה.
4.
טענות התובע
: לאור העובדה שהינו חוקר לשעבר במשטרת ישראל לשעבר וההכרות והקשרים שלו עם המערכת יכול היה לקדם החקירה במהירות גדולה יותר.
הנתבע ובנו של אביב ביקשו שילווה את הבן בהליכים של הגשת תלונה למשטרה בכל הנוגע לזיוף המסמך וכן לאסוף חומר שיהיה בו כדי לסייע להוכחה שהמסמך אכן מזויף. עוד התבקש לטפל בנושא הרשמי של כל המסמכים הרלוונטים לשפה הרוסית.
לאור עבודות אלה שדרשו כח עבודה רב, רתם את כל צוות משרדו במשך שבוע ימים לביצוע הנדרש וביצע הפעולות כלהלן:
הוא פנה למחרת הפגישה, ביום 17.7.09 לגרפולוגית נאווה דגן בשאלת אוטנטיות חתימת רפאל ארביב על המסמך. חוות דעת הגרפולוגית קבעה שמאחר ומר אביב לא חתם בפניה אינה יכולה להגיע למסקנה חד משמעית אולם אם נלקח בחשבון השוני בין החתימות אזי רוב הסיכויים שהחתימה אינה חתימתו. (חוות הדעת צורפה כנספח ת'2 לתצהיר התובע).
ביום 19.7.09 הלך יחד עם אברהם אביב לתחנת המשטרה להגיש תלונה. הם מסרו את החומר על מנת שהמשטרה תחקור את עו"ד גולדברג שאימת החתימה על גבי המסמך. כן הביאו תמונה של מר ציונוב יוחאי שנחשד על ידי המשפחה בזיוף. סגן מפקד מפלג הונאה במשטרה מסר לו שעל מנת להצליח בחקירה עליו לבצע פעולות חקירה בעצמו שכן חקירה על ידי המשטרה תארך זמן רב, ולכן נתן לו אישור לבצע בדיקה מול עו"ד גולדברג.
ביום 21.7.09 נערכה פגישה במשרדו עם עו"ד גולדברג אותו הכיר קודם לכן. הוא חקר אותו ואף הציג הקלטת השיחה (צורפה כנספח ת' 4 לתצהירו). עו"ד גולדברג מסר לו שהמסמך הינו מזויף שכן החתימה אינה חתימתו, המספר הסידורי על אימות החתימה אינו בכתב ידו, והצורה של הטופס הנוטריוני אינה תואמת הטפסים שלו.
מיד לאחר הפגישה ניגש יחד עם עו"ד גולדברג לתחנת המשטרה והגיש תלונה לגבי הזיוף.
ביום 22.7.09 הוכנו מסמכים נוטריונים בנוגע לעדות גולדברג ממנה עלה שהמסמך זויף. הוא דאג לתרגום המסמך (העתקי המסמכים צורפו כנספח ת' 5 לתצהירו).
בהמשך ערך סיכום עבודה (הוגש כת' 6 לתצהירו).
5.
טענות הנתבע
: